Το μέγα φιάσκο του Contra.gr στο EuroLeague Escape Room

Πήγαμε τέσσερις, αλλά εγκλωβιστήκαμε τρεις. Ο ένας είχε ήδη φύγει από την πίσω πόρτα. Η περιπέτεια στο EuroLeague Escape Room εξελίχθηκε σε φιάσκο ολκής.

Όταν οι (υποτιθέμενοι) Fantastic Four έγιναν Ντάλτονς και Μουργόλυκοι μαζί. Αυτές οι δέκα λέξεις φανερώνουν την πάσα αλήθεια για την κατάληξη της επίσκεψης της ομάδας του Contra.gr στο Turkish Airlines EuroLeague Escape Room. Ένα υπέροχα διαμορφωμένο δωμάτιο, σαν σε μπασκετικό μουσείο, που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το Sport24.gr, η Turkish Airlines EuroLeague και η κορυφαία εταιρεία δημιουργίας Escape Room, GAME OVER.

Μπάλα είναι όχι βόμβα Γιάννη

Η περιγραφή των όσων συνέβησαν εκείνο το απόγευμα της Πέμπτης είναι, όπως καταλαβαίνεις, περιττή. Ούτε θέλουμε να κάνουμε οποιοδήποτε spoiler για τους γρίφους και την πλοκή της περιπέτειάς μας. Όσα βλέπεις είναι από το φακό της Φραντζέσκας, η οποία μας «παρακολουθούσε» σαν φάντασμα, ήξερε και δεν μιλούσε. Τ’ αμίλητο νερό…

Μήπως έχετε στο νούμερό μου, αναρωτιέται ο Γιώργος

Καρέ του ρήγα

Εσύ κάνε απλώς εικόνα τέσσερις (διαφορετικούς) τύπους που συναντήθηκαν στον 1ο όροφο του Village Shopping & more στο Ρέντη και όχι μόνο κατέστρωναν κάθε κίνηση του σχεδίου αρπαγής του τροπαίου της Ευρωλίγκας, αλλά υπολόγιζαν με μαθηματική ακρίβεια το χρόνο διαφυγής δίχως να γίνουν αντιληπτοί. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα μπορούσαν ν’ ανέλθουν στην πρώτη θέση του εσωτερικού πρωταθλήματος της 24 Media. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως στον καθρέπτη δεν είχαν κοιταχτεί προηγουμένως, είχαν τόσο μεγάλη ιδέα (για τους εαυτούς τους) που οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις

Πού να φανταστούμε ότι τα… 24 δεύτερα θα είναι λίγα για επίθεση;

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (της φαρσοκωμωδίας) εμφανίστηκαν κατά σειρά οι:

– Γιάννης Μπ., ο ειδήμων (τρομάρά του)

– Τόλης, ο ευέλικτος (παρά τα στενά ρούχα)

– Γιώργος, ο από σπόντα (γιατί δεν ήρθε ο άλλος)

– Γιάννης Ζ., ο μπασκετικός (χωρίς να χρειάζεται)

Ο Τόλης φοβάται ακόμη και ν’ ακουμπήσει τη «σπυριάρα»

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα από την παρέα του… χολιγοντιανιού Ντάνι Όσιαν (που «λιάνιζε» καζίνο και μουσεία) ήταν απλώς συμπτωματική. Πόσο μάλλον με τις καταστάσεις γιατί εκείνοι οι 11 (η παρθένα δημιουργία είναι η πάντα η πιο ελκυστική) είχαν τον Τζορτζ Κλούνεϊ για «κάπτεν» και όχι τον «Μπάιρα» που έκανε πως ήξερε. Τον Μπραντ Πιτ και τον Ματ Ντέιμον, όχι τον Χορτάτο και τον Ζωιτό που δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα και να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε. Τον Μπέρνι Μακ και όχι τον Χριστοφόρου που εγκατέλειψε τους άλλους τρεις στη μοίρα τους όταν χρειάστηκε να γίνει Σταλόνε στη «Μεγάλη Απόδραση των 11»!

Όταν δεν έχεις πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ

Μήπως για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την αποστολή θα έπρεπε να είμαστε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα; Με τον Πελέ, τον Μάικλ Κέιν και τον Μπόμπι Μουρ;

Τέσσερις μας είπαν, τόσοι πήγαμε. Δυστυχώς όμως δεν… φύγαμε μέσα στα επιτρεπτά χρονικά περιθώρια. Γιατί τα πόδια μας λειτουργούσαν πιο γρήγορα από την (πρώτη) σκέψη μας και βιαζόμασταν. Να τελειώσουμε, να δραπετεύσουμε, να πετύχουμε. Αγχωθήκαμε.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Δεν θα ψάξουμε, βέβαια, για δικαιολογίες. Πως χάσαμε στο τελευταίο σουτ (που όντως χάσαμε) ξοδεύοντας προηγουμένως διαδοχικές επιθέσεις. Πως ο αντίπαλος έπαιζε στην έδρα του (που όντως έπαιζε). Πως η διαιτησία είχε φαλτσοσφυρίγματα (αυτό ταιριάζει παντού). Αποδεχόμαστε την ήττα μας και κοιτάζουμε το επόμενο ματς. Μας κάνουν πιο δυνατούς τέτοιες αποτυχίες. Κυρίως όμως μας κάνουν να γελάμε. Διότι πέσαμε (κυριολεκτικά), ιδρώσαμε και σηκωθήκαμε. Σκεφτήκαμε, διαφωνήσαμε, συνεργαστήκαμε, κυλιστήκαμε και γδαρθήκαμε.

Ήρωες σε απόγνωση

Γι’ αυτό μην χάνεις χρόνο. Κανόνισε με την παρέα σου μια επίσκεψη στο Turkish Airlines Euroleague Escape Room με θέμα την Ευρωλίγκα κάνοντας κράτηση και δεν θα χάσεις (60 λεπτά της ώρας). Μόνο να κερδίσεις έχεις, αφού μία τυχερή παρέα 3-6 ατόμων θα παρακολουθήσει από κοντά το Final Four (19-21 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη). Σκέψου πως ακόμη κι αν δεν δραπετεύσεις, θα ψάχνεις το γιατί. Ως την ημέρα που θα επιστρέψεις στα δωμάτια της GAME OVER για νέες προκλήσεις.

Εμείς αποτύχαμε και καθένας ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης του, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.

Γιάννης Μπαϊρακτάρης: εγώ κι άλλος κανένας

Ατομική απόδοση: 8/10

Ομαδική απόδοση: 6/10

Ο Γιάννης έχει ξεχάσει ξανά τα κλειδιά του στο γραφείο

Τόλης Χορτάτος: κρατώντας τις ισορροπίες

Ατομική απόδοση: 6/10

Ομαδική απόδοση: 7/10

Γιώργος Χριστοφόρου: είναι λαρτζ

Ατομική απόδοση: 7/10

Ομαδική απόδοση: 8/10

Γιάννης Ζωιτός: οριακά τη βάση

Ατομική απόδοση: 5/10

Ομαδική απόδοση: 5/10

Αντιθέτως το δωμάτιο της Turkish Airlines Euroleague ήταν για 10/10! Γι’ αυτό κάνε την κράτησή σου.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Πηγή: Contra.gr

Του Γιάννη Ζωιτού